Dr. Öğr. Üyesi HAKAN BAŞAK

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi

ZİRAAT FAKÜLTESİ
BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
SEBZE YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI

Eğitim Bilgileri

Doktora

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BAHÇE BİTKİLERİ (DR)

2007 - 2011

TEZ: Absisik asit (ABA) uygulamalarının domates (Lycopersicon esculentum Mill.) fidelerinde bazı fizyolojik ve morfolojik özellikler ile kök gelişim değerlerine etkisi

Yüksek Lisans

EGE ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

BAHÇE BİTKİLERİ (YL) (TEZLİ)

1993 - 1997

TEZ: Bornova şartlarında yetiştirilen nektarin (Prunus persica var, nucipersica schneid) ve domates şeftalisi (Prunus persica var, platycarpa bailey) çeşitlerinin fenolojik, pomolojik ve biyolojik özelliklerinin saptanması üzerine araştırmalar

Lisans

EGE ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ

BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

1989 - 1993

Mesleki Deneyim

Akademik Ünvanlar

  • Doçent Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2022-
  • Doktor Öğretim Üyesi Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012-2022
  • Öğretim Görevlisi Ahi Evran Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, 1998-2012

Verdiği Dersler

  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2020-2021
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2020-2021
  • BİTİRME TEZİ Lisans, 2020-2021
  • TOPRAKSIZ TARIM Lisans, 2020-2021
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2020-2021
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2020-2021
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2020-2021
  • SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2020-2021
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2020-2021
  • ÖRTÜALTI ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2020-2021
  • BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ Yüksek Lisans, 2020-2021
  • TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2020-2021
  • BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ Yüksek Lisans, 2019-2020
  • BİTİRME TEZİ Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2019-2020
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2019-2020
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2019-2020
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2019-2020
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2019-2020
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2019-2020
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2019-2020
  • SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2019-2020
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2019-2020
  • BAHÇE BİTKİLERİ Lisans, 2018-2019
  • TOPRAKSIZ TARIM Lisans, 2018-2019
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2018-2019
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2018-2019
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2018-2019
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2018-2019
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2018-2019
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2018-2019
  • SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2018-2019
  • BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ Yüksek Lisans, 2018-2019
  • TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2018-2019
  • ÖRTÜALTI ÖZEL YETİŞTİRME TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Organik Tarım Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Bahçe Bitkileri Stres Fizyolojisi Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Topraksız Tarım Teknikleri Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Bitki Genetik Kaynaklarının Korunması ve Değerlendirilmesi Yüksek Lisans, 2017-2018
  • Örtüaltı Yetiştiriciliği Lisans, 2017-2018
  • Serin İklim Sebze Türleri Lisans, 2017-2018
  • Topraksız Tarım Lisans, 2017-2018
  • Bitki Fizyolojisi Lisans, 2017-2018
  • MEZUNİYET ÇALIŞMASI Lisans, 2017-2018
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2017-2018
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2017-2018
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2017-2018
  • MEZUNİYET ÇALIŞMASI Lisans, 2016-2017
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2016-2017
  • TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2016-2017
  • BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ Yüksek Lisans, 2016-2017
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2016-2017
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2016-2017
  • TOPRAKSIZ TARIM Lisans, 2016-2017
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2016-2017
  • SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2016-2017
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2016-2017
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2016-2017
  • BİTKİ GENETİK KAYNAKLARININ KORUNMASI VE DEĞERLENDİRİLMESİ Yüksek Lisans, 2016-2017
  • TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2015-2016
  • BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ Yüksek Lisans, 2015-2016
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2015-2016
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2015-2016
  • TOPRAKSIZ TARIM Lisans, 2015-2016
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2015-2016
  • MEZUNİYET ÇALIŞMASI Lisans, 2015-2016
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2015-2016
  • GENEL SEBZECİLİK Lisans, 2015-2016
  • MEZUNİYET ÇALIŞMASI Lisans, 2014-2015
  • MESLEKİ UYGULAMA Lisans, 2014-2015
  • SICAK İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2014-2015
  • ÖRTÜALTI YETİŞTİRİCİLİĞİ Lisans, 2014-2015
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2014-2015
  • SEBZECİLİK Lisans, 2014-2015
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2014-2015
  • SERİN İKLİM SEBZE TÜRLERİ Lisans, 2014-2015
  • BİTKİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2014-2015
  • GENEL SEBZECİLİK Lisans, 2014-2015
  • BAHÇE BİTKİLERİ STRES FİZYOLOJİSİ Yüksek Lisans, 2014-2015
  • TOPRAKSIZ TARIM TEKNİKLERİ Yüksek Lisans, 2014-2015
  • BAHÇE BİTKİLERİ PRENSİPLERİ Lisans, 2013-2014
  • ÖRTÜALTI YAPILARI Lisans, 2013-2014
  • BAHÇE BİTKİLERİ Lisans, 2013-2014
  • ORGANİK TARIM Lisans, 2013-2014
  • BAHÇE BİTKİLERİ FİZYOLOJİSİ Lisans, 2013-2014
  • TOPRAKSIZ TARIM Lisans, 2013-2014

Akademik / İdari Görevler

  • Dekan Yardımcısı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, , 2017 -
  • Bölüm Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, , 2013 - 2019
  • Myo/Yüksekokul Müdür Yardımcısı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, , 2003 - 2006

Üniversite Dışı Deneyim

  • Teknik Eleman Altın Tohumculuk A.Ş., 1995 - 1997

Makaleler

1. COMPARISON OF CEMELE PEPPER WITH BELL PEPPER GENOTYPES (Capsicum annuum L. var. grossum) WITH RESPECT TO AGRONOMIC AND MORPHOLOGICAL CHARACTERISTICS

Başak Hakan, Yayın Yer: Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus, 2021

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


2. Effects of Prohexadione Calcium Applications on Growth and Yield Characteristics of Cucumber (Cucumis sativus L.)

Başak Hakan, Yayın Yer: Sains Malaysiana, 2021

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


3. Prohexadione-Calcium Uygulanmış Hıyar Fidelerine Dikim Öncesi Gibberellik Asit Uygulamalarının Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri

Hayat Hüseyin, Başak Hakan, Yayın Yer: Akademik Ziraat Dergisi, 2021

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale


4. Farklı dozlarda tuz ve mikoriza uygulamalarının biberde hormon, antioksidan, fenolik ve organik asit içeriklerine etkisi

Çimrin Kerim Mesut,Başak Hakan,Turan Metin, Yayın Yer: Mustafa Kemal Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 2020

Uluslararası Hakemli CABİ Özgün Makale


5. Orta Anadolu Biber Genotiplerinin Farklı Tuz Konsantrasyonlarına Tolerans Düzeylerinin Belirlenmesi

Emirzeoğlu Cem,Başak Hakan, Yayın Yer: Uluslararası Tarım Ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 2020

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale


6. Prohexadione-Calcium Uygulama Yöntemlerinin Hıyar (Cucumis sativus L.) Fidelerinin Gelişimi ve Yaprak Pigmentasyonu Üzerine Etkileri

Başak Hakan, Yayın Yer: Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2020

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale


7. Growth, yield and water use efficiency responses of greenhouse-grown bell pepper (Capcicum annuum L.) cultivars to different irrigation and nitrogen applications.

Kıymaz Sultan,Başak Hakan,Ertek Ahmet, Yayın Yer: Fresenius Environmental Bulletin, 2020

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


8. The effects of super absorbent polymer application on the physiological and biochemical properties of tomato (Solanum lycopersicum L.) plants grown by soilless agriculture technique.

Başak Hakan, Yayın Yer: Applıed Ecology And Envıronmental Research, 2020

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


9. Response of Mycorrhiza-Inoculated Pepper and Amino Acids to Salt Treatment at Different Ratios

Başak Hakan,Çimrin Kerim Mesut,Turan Metin,Güneş Adem,Ozlu Ekrem, Yayın Yer: Communications İn Soil Science And Plant Analysis, 2019

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


10. Kırşehir Yerel Sivri Biber (Capsicum annuum L. var. longum) Populasyonlarının Agronomikve Morfolojik Karakterizasyonu

Başak Hakan, Yayın Yer: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım Ve Doğa Dergisi, 2019

Uluslararası Hakemli TR DİZİN Özgün Makale


11. COMPARATIVE EFFECTS OF AMMONIUM NITRATE AND BLOOD MEAL ON PLANT MORPHOLOGY AND LEAF COLORING IN GREEN BEAN (Phaseolus vulgaris L.) SEEDLINGS UNDER SALT STRESS CONDITION

Başak Hakan,Yiğit Emine, Yayın Yer: International Journal Of Agriculture And Environmental Research, 2018

Uluslararası Hakemli Research in Agricural and Applied Economics Özgün Makale


12. LED Aydınlatma ve Önemi

Çakırer Gamze,Başak Hakan,Demir Köksal, Yayın Yer: Tarım Türk-Seracılık, 2017

Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Derleme Makale


13. Potential of Kırşehir Province in Terms of Horticulture

Boyacı Selma,Başak Hakan,Altun Bahadır, Yayın Yer: International Journal Of Science And Research (Ijsr), 2017

Uluslararası Hakemli Crossref Özgün Makale


14. Genetic Characterization of Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) Accessions from Turkey with SCAR and SSR Markers

Madakbaş Seher Yıldız,Sarıkamış Gölge,Başak Hakan,Karadavut Ufuk,Özmen Canan Yüksel,Daşçı Mete Gürhan,Çayan Selin, Yayın Yer: Biochemical Genetics, 2016

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


15. Vegetable Production Potential of Turkey

Başak Hakan,Doğuş Melihşah, Yayın Yer: American Journal Of Experimental Agriculture, 2016

Uluslararası Hakemli Crossref Derleme Makale


16. Topraksız Tarımda Ultrasonik Sisleme

Çakırer Seyrek Gamze, Başak Hakan, Demir Köksal, Yayın Yer: Tarım Gündem Dergisi, 2016

Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Derleme Makale


17. FİDELİKLERDE BAKIM İŞLEMLERİ

Başak Hakan,Çakırer Gamze,Demir Köksal, Yayın Yer: Tarım Türk, 2016

Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Derleme Makale


18. Manisa İli Demirci İlçesinde Organik Tarım Hakkında Üreticilerin Bilgi Düzeylerinin ve Beklentilerinin Belirlenmesi

Başak Hakan, Özcan Selahattin, Yılmaz Vedat, Yayın Yer: Turkish Journal Of Agricultural And Natural Science, 2015

Uluslararası Hakemli Crossref Özgün Makale


19. Aeroponik kültür ve ultrasonik buhar

Demir Köksal,Çakırer Gamze,Başak Hakan, Yayın Yer: Tarım Gündem, 2015

Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Derleme Makale


20. The effects of water holding polymer and applicationmethods in bean pea and broad bean species

Madakbaş Seher Yıldız,Başak Hakan,Akıllı Aslı,Önal Mehmet Samet,Dündar Berrak, Yayın Yer: Sky Journal Of Agricultural Research, 2014

Uluslararası Hakemli Research in Agricural and Applied Economics Özgün Makale


21. Sututucu Polimerlerinin Toprak ve Bitkide İşlevi, Çevreye Etkisi ve Sebzecilikte Kullanım İmkanları

Madakbaş Seher Yıldız,Önal Mehmet Samet,Dündar Berrak,Başak Hakan, Yayın Yer: Türk Tarım Ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2014

Uluslararası Hakemli Crossref Derleme Makale


22. Feasibility of Vegetable Drying Technic by Geothermal Heating at City of Kirsehir

Başak Hakan,Madakbaş Seher Yıldız,Gürdal Gül, Yayın Yer: Turkish Journal Of Agricultural And Natural Sciences, 2014

Uluslararası Hakemli Crossref Derleme Makale


23. THE EFFECT OF ABSCISIC ACID APPLICATION ON ROOT SHOOT LENGTH AND SOME ANTIOXIDANT ENZYME ACTIVITIES OF TWO DIFFERENT TOMATO SEEDLINGS

Başak Hakan, Demir Köksal, Doğanlar Zeynep Banu, Yayın Yer: The Journal Of Animal &Amp; Plant Sciences, 2012

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


24. The effect of endo mycorrhiza VAM treatment on growth of tomato seedling grown under saline conditions

Başak Hakan, Demir Köksal, Kasım Rezzan, Okay Fatma Yeşim, Yayın Yer: African Journal Of Agricultural Research, 2011

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


25. Effects of Salt Stress on Pigment and Total Soluble Protein Contents of Three Different Tomato Cultivars

Doğanlar Zeynep Banu, Demir Köksal, Başak Hakan, Gül İsmail, Yayın Yer: African Journal Of Agricultural Research, 2010

Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale


Bildiriler

1. Kırşehir İli Yerel Taze Fasulyelerinin SCAR Markerlar ile İncelenmesi

Madakbaş Seher Yıldız, Sarıkamış Gölge, Başak Hakan, Karadavut Ufuk, Yayın Yeri: VII. Bahçe Bitkileri Kongresi, 29.08.2015

Ulusal Özet bildiri


2. Manisa İli Demirci İlçesinde Organik Tarım Hakkında Üreticilerin Bilgi Düzeylerinin ve Beklentilerinin Belirlenmesi

Başak Hakan, Yayın Yeri: VII. Bahçe Bitkileri Kongresi, 29.08.2015

Ulusal Özet bildiri


3. The Effect of Abscisic Acid ABA Treatment on Growth of Tomato Seedling Lycopersicon esculentum Mill in Post Planting

Başak Hakan,Demir Köksal, Yayın Yeri: 27. INTERNATIONAL SCIENTIFIC-EXPERT CONGRESS OF AGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 28.09.2016

Uluslararası Tam metin bildiri


4. Sebze Fidelerinde Büyüme Kontrolü Sağlayan Uygulamalar

Demir Köksal, Başak Hakan, Yayın Yeri: Türkiye III. Tohumculuk Kongresi, 28.06.2008

Ulusal Tam metin bildiri


5. TOPRAKSIZ KÜLTÜRDE MİKORİZA UYGULAMALARININ HIYAR (Cucumis sativusL.) BİTKİSİNİN GELİŞİMİ VE VERİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Başak Hakan, Yayın Yeri: 1st INTERNATIONAL ERCIYES AGRICULTURE,ANIMAL FOOD SCIENCES CONFERENCE, 27.04.2019

Uluslararası Tam metin bildiri


6. FARKLI DİKİM METOTLARININ TOPRAKSIZ TARIMDA DOMATES (Solanumlycopersicum L.) BİTKİSİNİN GELİŞİMİ VE VERİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Başak Hakan, Yayın Yeri: 1st INTERNATIONAL ERCIYES AGRICULTURE,ANIMAL FOOD SCIENCES CONFERENCE, 27.04.2019

Uluslararası Tam metin bildiri


7. Comparative effects of ammonium nitrate and blood meal on plant morphology and leaf coloring in Green Bean (Phaseolus vulgaris L.) seedlings Under Salt Stress Condition

Başak Hakan,Yiğit Emine, Yayın Yeri: 3. INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS, 18.08.2017

Uluslararası Özet bildiri


8. Agronomic and Morphological Characterization of Some Local Pepper (Capsicum annuum L.) Genotypes

Başak Hakan,Başak Gülcan, Yayın Yeri: 3. INTERNATIONAL AGRICULTURE CONGRESS, 18.08.2017

Uluslararası Özet bildiri


9. Potential of Kırşehir in Terms of Horticulture

Boyacı Selma,Başak Hakan,Altun Bahadır, Yayın Yeri: 3rd International Agriculture Congress, 18.08.2017

Uluslararası Özet bildiri


10. Fidecilik Sektörünün Mevcut Durumu ve Gelecek Öngörüleri

Demir Köksal,Başak Hakan,Çakırer Seyrek Gamze,Başkent Aşiyan, Yayın Yeri: TÜRKİYE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ IX. TEKNİK KONGRESİ, 17.01.2020

Ulusal Tam metin bildiri


11. Farklı Organik Gübrelerin ve Kombinasyonlarının Tuz Stresi Altındaki Domates Bitkisinin Gelişimi ve Erkenci Verimi Üzerine Etkileri

Başak Hakan,Çimrin Kerim Mesut,Cem Emirzeoğlu, Yayın Yeri: Uluslararası Avrasya Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirves, 15.07.2018

Uluslararası Tam metin bildiri


12. Determination of Salt Tolerance Levels of Local Pepper Genotypes

Emirzeoğlu Cem,Başak Hakan, Yayın Yeri: I. International Agricultural Science Congress, 12.05.2018

Uluslararası Özet bildiri


13. Feasibility of Vegetable Drying Technic by Geothermal Heating at City of Kirsehir

Başak Hakan, Madakbaş Seher Yıldız, Gürdal Gül, Yayın Yeri: Balkan Agriculture Congress, 11.09.2014

Uluslararası Özet bildiri


14. EFFECT OF WATER HOLDING POLYMERS AND WATER RESTRICTION ONGROWTH OF TOMATO CULTIVATED IN DIFFERENT SOILLESS CULTURES

Başak Hakan,Şahin Emre,Kıymaz Sultan, Yayın Yeri: VII International Scientific Agriculture Symposium“Agrosym 2016”, 09.10.2016

Uluslararası Tam metin bildiri


15. Kırşehir İli Örtüaltı Isıtmasında Kullanılabilir Jeotermal Kaynakların Potansiyeli

Başak Hakan, Madakbaş Seher Yıldız, Yayın Yeri: 10. Sebze Tarımı Sempozyumu, 04.09.2014

Ulusal Tam metin bildiri


16. FRUIT AND SEED YIELD OF LINES IN NAKED SEED PUMPKİN (CUCURBITA PEPO VAR. STYRICA)

Aydın Alim, Yetişir Halit, Başak Hakan, Çetin Ayşe Nur, Yayın Yeri: I. Ahı Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 02.12.2021

Uluslararası Tam metin bildiri


17. SERADA YETİŞTİRİLEN DOMATES VE BİBER BİTKİ ATIKLARININ ENERJİ POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ

Başpınar Ayşe, Başak Hakan, Çetin Ayşe Nur, Aydın Alim, Yayın Yeri: I. Ahı Evran Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 02.12.2021

Uluslararası Tam metin bildiri


18. EFFECT OF MYCORRHIZA INOCULATION ON DIFFERENT SUBSTRATES ON CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS L.) PLANT DEVELOPMENT, YIELD AND FRUIT QUALITY

Çetin Ayşe Nur, Başak Hakan, Aydın Alim, Başpınar Ayşe, Yayın Yeri: AHI EVRAN International Conference on Scientific Research, 02.12.2021

Uluslararası Tam metin bildiri


19. FRUIT CHARCATERISTICS AND SEED YİELD OF IN NAKED SEED PUMPKİN (CUCURBITA PEPO VAR. STYRİCA) LINES

Aydın Alim, Yetişir Halit, Başak Hakan, Çetin Ayşenur, Yayın Yeri: Ahi Evran International Congress on Scientific Research,

Uluslararası Tam metin bildiri


20. Domates Fidesi Üretiminde Yetiştirme Ortamlarına Katılan Tavuk Gübresinin Fide Gelişim ve Kalitesine Etkileri

Demir Köksal, Doğan Doğan, Başak Hakan, Yayın Yeri: Türkiye III. Tohumculuk Kongresi,

Ulusal Tam metin bildiri


Projeler

1. Yabani Domates Hatları, Kültür Çeşitleri ve Bunların Melezlerinin Tuzluluğa Karşı Toleranslarının Fizyolojik Olarak Belirlenmesi

Çalışmada Yabani Domates Hatları, Kültür Çeşitleri Ve Bunların Melezleri Kullanılarak Tuzluluğa Karşı Toleransları Belirlenecektir. Bu Şekilde Yabani Domates Türlerinin Tuzluluğa Tolerant Olma Mekanizması Fizyolojik Olarak Araştırılarak Kültür Domates Çeş

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.09.2020 23.12.2021


2. Marul (Lactuca sativa L.) Fide Kalitesi ve Bitki Gelişimi Üzerine Paclobutrazol ve Prohexadione-Calcium Uygulamalarının Etkileri

Fide Boy Kontrolünde En Çok Kullanılan İki Büyüme Durdurucunun (Paclobutrazol Ve Prohexadione-Calcium) İki Farklı Yetiştirme Döneminde (İlkbahar Ve Sonbahar), Dört Farklı Zamanda (Tohum, Çimlenme, Gerçek Yaprak Ve Çimlenmegerçek Yaprak) Ve Dört Farklı Doz

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 23.03.2017 28.12.2017


3. Allopoliploid Citrullus Anaçlarının Karpuz Meyvelerinin Fitokimyasal Içerigine Etkisi

Allopoliploid Karpuz Anaçalrının Karpuzun Meyve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Araştırmacı TÜBİTAK PROJESİ 15.12.2021


4. Kırşehir Yerel Biber Populasyonundan Seçilen Ümitvar Genotiplerin Moleküler Karakterizasyonu

Moleküler Karakterizasyon

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 15.08.2014 16.12.2016


5. Kırşehir Yerel Taze Fasulye Populasyonlarının Morfolojik ve Genetik Karakterizasyonu

Morfolojik Ve Moleküler Tanımlama

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 15.07.2012 27.08.2015


6. TERMAL SERALARDA KÜMELENME PROJESİ

”Tarım Ve Jeotermal” Alanlarında Pilot Üniversite Olarak Seçilen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tarafından Yürütülen 7 Projeden Birisi Olan Termal Seralarda Kümelenme Projesi Kapsamında Bölgedeki Jeotermal Kaynakların Seracılık Alanında Daha Etkin Bir Şe

Yürütücü Kalkınma Bakanlığı 15.01.2018


7. Farklı Sulama ve Azot Düzeylerinde Kırşehir Cemele Genotipi ve 11 B 14 Dolmalık Biberlerinin verim ve Kalitesinin Belirlenmesi

Sulama Ve Gübrelemenin Verime Etkisi

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 08.08.2014 08.08.2016


8. Farklı Sulama Rejimlerinin Kırşehir Koşullarında Yetişen Yem Karpuzunda (Citrillus lanatus var. citroides) Verim ve Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi

Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkin Kullanımının Büyük Önem Kazandığı Günümüzde Yem Karpuzu (Citrillus Lanatus Var. Citroides) Yetiştiriciliğinde Kısıtlı Su Kullanım İmkanlarının Araştırılması.

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 06.05.2021


9. Su Tutucu Polimer Kullanımının Topraksız Tarım Domates Yetiştiriciliğinde Bitki Gelişimi ve Su Kullanım Etkinliği Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

Topraksız Tarım Domates Yetiştiriciliğinde Su Tutucu Polimer Uygulamasının Su Ve Besin Elementi Kullanımında Sağlayacağı Tasarrufun Belirlenmesinin Yanı Sıra Bitki Gelişimi Ve Verimi Üzerine Etkilerinin Araştırılması.

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 04.06.2018 23.07.2020


10. Tuza Tolerant Su Kabagı (Lagenaria Siceraria) Melezlerinin Karpuza Anaçlık Potansiyellerinin Belirlenmesi

Karpuz İçin Tuza Toleransı Yüksek Anaç Islahı

Yürütücü -Tübitak 1001 01.10.2021


11. Kırşehir Yerel Biber Popülasyonlarının Agronomik ve Morfolojik Karakterizasyonu

Biber Genotiplerinin Morfolojik Ve Agronomik Olarak Tanımlanması

Yürütücü Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi 01.08.2013 22.06.2016


12. Efficient, Eco-Friendly, Sustainable Mediterranean Greenhouse Integrated with Artificial Intelligence, Hi-Tech Automation and Control System

Susmedhouse, İleri Teknoloji İle Yüksek Kaliteli Mahsuller Üretmek İçin Otomatik Ve Sürdürülebilir Bir Sera Sistemi Geliştirilmesi

Danışman H2020 01.03.2020


Duyurular / Dökümanlar

Daha sonra eklenecektir.

İletişim Bilgileri

Telefon:

3862804839

--%>